
SAP S/4HANA lessons learned
Elke SAP S/4HANA implementatie komt met z’n eigen uitdagingen. In deze ‘lessons learned’ blikken we terug en delen we de tips en tricks tot een succesvolle S/4HANA implementatie!
Met SAP S/4HANA bouwt u samen aan de toekomst van uw organisatie, zet vandaag een stap in de toekomst van morgen
SAP S/4HANA (“High-Performance Analytical Appliance”) is SAP haar toekomstbestendige Enterprise Resource Planning (ERP) software pakket voor grote ondernemingen. Het biedt ondersteuning van alle dagelijkse processen binnen een onderneming zoals inkoop, productie, verkoop, service, etc. Het is de opvolger van SAP R/3 en SAP ERP en is geoptimaliseerd voor SAP haar in-memory database SAP HANA. Met S/4HAN doet SAP de buitengewone beloften die weinig andere ERP-leveranciers doen; kiezen voor SAP S/4HANA betekent dat je de komende 20 jaar op één vaste waarde kan rekenen: een betrouwbaar, veelzijdig inzetbaar ERP-systeem. Naast een andere onderliggende database structuur, introduceert zij ook een nieuwe gebruikersinterface via SAP Fiori.
Hoe lang wordt mijn huidige SAP-versie nog ondersteund en wanneer stap ik over naar SAP S/4HANA? In februari 2020 kondigde SAP aan SAP Business Suite 7 standaard te blijven ondersteunen tot en met 2027 in plaats van 2025. SAP gaf verder aan tot minimaal 2040 ondersteuning te bieden voor S/4HANA. Maar betekent de verschuiving van 2025 naar 2027 dat we rustig aan kunnen doen? Wij denken van niet. Wij geloven wel dat het uitstel van 2 jaar organisaties tijd en rust biedt om deze migratie te zien als een business transformatie en niet als een pur sang technologische ’upgrade’. Het migratie traject wordt wellicht omvangrijker. Daar tegenover staat dat je ook meer tijd hebt om aan aspecten te denken die de impact van de gehele migratie verminderen.
Om van jouw SAP S/4 HANA project een succes te maken, dienen meerdere vragen beantwoord te worden:
Wanneer je overweegt om de transitie naar SAP S/4 HANA te starten, verkeer je in de zogenoemde ontdekkingsfase. Belangrijk in deze fase is om eerst een goede business case te formuleren; Wat willen we Wanneer in SAP S/4 HANA implementeren en Waarom?
Dit begint met een strategische planning. Waarom willen we de transitie starten naar SAP S/4 HANA? Past dit binnen onze huidige strategie voor innovatie (denk aan AI, Machine Learning, Robotics, etc.) en sluit dit aan bij de daaruit volgende roadmap?
Als deze waarom vraag beantwoord is, kunnen we als onderneming gaan bepalen wat we willen implementeren in SAP S/4 HANA. Welke business scenario’s zijn in scope en hoe kunnen we deze mappen naar de geboden oplossing binnen SAP S/4 HANA? Wat is de impact op de bestaande bedrijfsprocessen?
Als je weet waarom je de transitie wil starten en wat er in scope is, kan bepaald worden wanneer de verschillende transitie activiteiten plaats moeten gaan vinden. Om deze vraag te beantwoorden zal in deze fase ook gekeken moeten worden naar de gewenste implementatie strategie.
Hierbij kan voor bestaande SAP ERP klanten onderscheid worden gemaakt in de volgende drie scenario’s:
SAP biedt verschillende tools, om op basis van bestaande data te bekijken in hoeverre het bestaande landschap gereed is voor een conversie naar SAP S/4 HANA (bijvoorbeeld de SAP Readiness Check en de SAP Business Scenario Recommendations). Wanneer niet gekozen wordt voor een systeem conversie, kan vervolgens nog een keuze worden gemaakt tussen SAP S/4 HANA On-Premise, Cloud of een hybride versie.
Belangrijks keuzes, die een grote impact hebben op het daadwerkelijke implementatie project. De ervaren SAP project managers en consultants binnen ITvisors hebben ervaring opgebouwd, kunnen demo’s verzorgen in een SAP S/4 HANA ‘trial’ systeem en begeleiden jou in deze fase graag in het bepalen van de juiste strategie, de daaruit volgende roadmap en het juiste implementatie scenario voor jouw organisatie!
Elke SAP S/4HANA implementatie komt met z’n eigen uitdagingen. In deze ‘lessons learned’ blikken we terug en delen we de tips en tricks tot een succesvolle S/4HANA implementatie!
Je start met het SAP S/4HANA implementatie project, gefeliciteerd! Kies in ITvisors de juiste partner die je project ondersteund met ervaren project managers en consultants. Onze SAP’ers hebben gemiddeld 20 jaar SAP ervaring, zijn S/4HANA gecertificeerd in één of meerder Line of Businesses en hebben als Silver partner van SAP toegang tot benodigde bestanden en webpagina’s ter ondersteuning van de transitie naar SAP S/4 HANA. Samen verbinden wij uw business ervaring, met onze kennis en expertise, de SAP technologie er achter en leiden zo samen jouw SAP S/4 HANA implementatie project tot een succes!
Havenweg 24, Vianen | Office 2-5
+31 (0)40 263 12 40
info@itvisors.com
© ITvisors – Privacy Policy